van Utrechtweg 146 - 150
Krimpen aan den IJssel
Nederland
Tel. 0180-590184
E-mail: info@transtec.nl
Quad

QUAD Elite series

For the closest approach to the original sound...

Een QUAD stond altijd al garant voor immens luisterplezier, maar de Elite-serie legt de lat nog hoger. Door middel van vakmanschap bij ontwerp, toepassing van nieuwe technologie en het gevoel voor aspecten met betrekking tot de muziekliefhebber, bepalen de denkrichting van de fabrikant. Daarom wilde QUAD een geintegreerde set componenten waarbij de gebruiker geniet van een klantvriendelijk control systeem. Dat werd QUAD Elite. Van voor tot achter uitgerust met hoogwaardige componenten - van bijna over-gespecificeerde trafo’s tot de meest moderne software, ze zijn in Elite allerwege aanwezig.
De reputatie van QUAD berust echter op meer dan alleen maar vernieuwend en degelijk ontwerpen voor muziekliefhebbers. QUAD’s voldoen natuurlijk aan forse specificaties en spreken dankzij hun gebruiksvriendelijkheid overal ter wereld kritische consumenten aan. Het strakke design van de Elite - serie dient dan ook slechts als elegante vatting voor het beste dat de huidige techniek kan brengen.
Een QUAD Elite maakt het u mogelijk om met de muziek mee te gaan - For the closest approach to the original sound...

Quotes

What-hifi? Sound & Vision November 2010
'Listen to well-recorded acoustic instruments or voices and few rivals can deliver their timbre in such a convincing manner'

HifiVideoTest October 2010
'Kortom een zonnetje'

Vi-fi December 2010
'Een heerlijke set is het, deze QUAD Elite apparatuur' 'Zeer warm aanbevolen'

Quad

QUAD ervaring

Het streven naar de best denkbare weergave en originaliteit bij het ontwerp daarvan: dat bindt alle QUAD apparaten. Eigen inventiviteit heeft QUAD talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder de Queen's Award voor Technological Achievement wel de mooiste is.

QUAD dankt zijn Queen's Award aan ontwerpers als Sir Peter Walker, die ruimschoots gezegend zijn met kennis omtrent elk aspect van geluidsweergave. Ontwerpers als hij zijn bovendien in staat om elektronica zo te laten werken dat de muziekliefhebber zich serieus genomen voelt.

In het blad Hifi News & Record Review schreef hij een verhandeling over de invloed die de akoestiek van de luisterruimte heeft op de weergave. TransTec's Henri A. van Hessen vertaalde het artikel onder de naam "Tot u spreekt de kamer".

Klik hier om het artikel te downloaden (PDF, 1,1 Mb)


Historie

QUAD is niets minder dan een springlevende legende. Het Engelse merk werd in 1936 opgericht door Peter Walker. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk uitsluitend op de ontwikkeling en productie van professionele audioapparatuur.

Maar begin jaren vijftig veranderde dat, toen QUAD alle professionele ervaring ten goede liet komen aan de "gewone" luisteraar, door de QUAD 1 versterker op de markt te brengen. Daarna volgde de ene na de andere sensatie, zoals de eerste elektrostatische luidspreker in 1956, de QUAD 33 controleeenheid en de QUAD 303 eindversterker (1967). En de inventiviteit blijft maar doorgaan: Current Dumping (1975), Tilt regeling (1981), QUADLINK (1995) en last but not least volledig vernieuwde elektrostaten (2007).


Click HERE to read an article about visiting the IAG factory.

[PDF]QUAD II integrated review (HVT december 2009) (1.2MB)

[PDF]QUAD II integrated review (Hifi-World May 2010) (1.6MB)

[PDF]QUAD II integrated review (Gramaphone May 2010) (1.2MB)

[PDF]Everything about the QUAD Electrostatic Loudspeakers (in Dutch) (1MB)

Click HERE to read a DUTCH review about the QUAD Elite set