Sinds de introductie in 2004 wordt de S-400 Stereo Reference-versterker van VTL door muziekliefhebbers over de hele wereld gewaardeerd als een krachtige, hoogwaardige buizenversterker, die bekend staat om zijn gebruiksgemak en verfijnde, natuurlijke weergave van muziek. De nieuwste S-400 II Series maakt gebruik van dezelfde circuits als zijn grotere broer, de Siegfried Series II Reference monoblokversterker, in een indrukwekkend enkel chassisontwerp.
Zelfs een korte luisterbeurt naar de S-400 Series II Stereo Reference-versterker onthult de succesvolle implementatie van de nieuwe technologie. Een lagere ruisvloer creëert een fluweelzachte zwarte sonische achtergrond waaruit meer nuances van muziek naar voren kunnen komen.
Het geluidsbeeld is groter en dieper, wat beter gedefinieerde en meer afgebakende instrumentale beelden oplevert. De middenbas heeft meer autoriteit en controle, terwijl de kritische middentonen een nieuwe moeiteloosheid vertonen, die de natuurlijke kleuren en timbres van muziekinstrumenten beter weerspiegelt.
Over het geheel genomen heeft de nieuwe versterker het griezelige vermogen om snel en wendbaar te klinken, maar toch het vermogen om moeiteloos op te schalen, met een gevoel van vrijwel onbeperkte kracht. Naar muziek luisteren via de S-400 II-versterker is een opwindende en verkwikkende ervaring.
Technische kenmerken
Eindversterker
Ingangsgevoeligheid
Variable between 1 – 2V, depending upon DF setting
Ingangsimpedantie
48kΩ
uitgangsvermogen
Tetrode = 300W, Triode = 150W
Signal to Noise Ratio (S/N)
-90dB, 120Hz
Optimaal belastingsgebied
4Ω – 8Ω
Aanbevolen versterkervermogen
Idle = 560W, Full power = 1600W
Afmetingen ingepakt
Breedte:
Hoogte:
Diepte:
Afmetingen uitgepakt
Breedte: 290 mm
Hoogte: 610 mm
Diepte: 610 mm
Bruto Gewicht
159 Kg
Netto Gewicht
113 Kg
Document Uitleg Datum Type